Υγιεινά μπισκότα οδοντοφυίας με κολοκύθα, χωρίς αυγά και χωρίς γαλακτοκομικά

 

Πάμε να δούμε και την συνταγή για μπισκότα οδοντοφυίας με κολοκύθα και αυτή η ίδια συνταγή με τις προηγούμενες είναι, απλά εδώ βάζουμε πουρέ κολοκύθας…

Υλικά:

  • 1 κούπα νιφάδες βρώμης
  • 1 κούπα αλεσμένη βρώμη(την αλέθετε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σαν αλεύρι)
  • 1 κούπα πουρέ κολοκύθας
  • 2 κ.σ. σιρόπι σφενδαμου(προαιρετικό)
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας(λιωμένο)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα Κευλάνης ή πιπερόρυζα ή μοσχοκάρυδο ή εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1/4 της κούπας τριμμένη καρύδα(προαιρετικό)

Εκτέλεση:

Ανακατέβουμε όλα τα ξηρά συστατικά μαζί. Μετά προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας, το σιρόπι σφενδαμου και το λάδι καρύδας, τα ανακατέβουμε όλα μαζί και δίνουμε το σχήμα που φαίνεται στην φωτογραφία. Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδομένο ταψί η σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-45 λεπτά  ανάλογα τον φούρνο σας, στα μισά του χρόνου ψησίματος τα γυρνάτε για να πάρουν μια χρυσαφένια όψη και απ  τις δύο πλευρές. Μετά αφήστε τα πάνω σε μια ακάλυπτη επιφάνεια για 24 ώρες, έτσι ώστε να σκληρύνουν όσο πρέπει. Μπορείτε επίσης να τα βάλετε στην κατάψυξη και να τα σερβίρετε κρύα για επιπλέον ανακούφιση.

Η συνταγή είναι χωρίς αυγά και χωρίς γαλακτοκομικά, ιδανική για τυχών αλλεργικά μωράκια.

Θα με ενδιέφερε να δω και δικές σας συνταγές…

Καλά μασουλίματα!

 

Post Author: Andromachi Bulgari

Creator of the Παιδί μου, mommy of three, founder, wife, dreamer, lover of life...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *