Βιταμίνη C για δυνατό σπέρμα

Είσαι άνω των 40 ετών και θες παιδί; Φάε πορτοκάλια!

Μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες υπόσχεται την πατρότητα σε άνδρες άνω των 45 ετών.  «Αν είστε άνδρας μεγαλύτερης ηλικίας και σκοπεύετε να αποκτήσετε παιδί στο άμεσο μέλλον, τότε θα μπορούσατε να εντάξετε τη διατροφή στα πλαίσια του συγκεκριμένου σχεδίου σας» αναφέρει ο δρα Άντριου Γουαιρόμπεκ, κύριος ερευνητής της μελέτης.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C όπως τα εσπεριδοειδή, οι κόκκινες και οι πράσινες πιπεριές και οι ντομάτες. Αλλά και τρόφιμα πλούσια σε πηγή βιταμίνης Ε όπως αρκετά είδη φυτικών ελαίων, οι ξηροί καρποί βοηθούν την ποιότητα του σπέρματος ειδικά σε άνδρες άνω των 40 ετών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν λοιπόν, ότι οι άνδρες ηλικίας 45 ετών και άνω οι οποίοι εμφάνιζαν αυξημένα επίπεδα βιταμίνης C παρουσίαζαν 20% λιγότερες βλάβες στο DNA των σπερματοζωαρίων τους συγκριτικά με όσους εμφάνιζαν χαμηλότερα επίπεδα της εν λόγω βιταμίνης.

Post Author: paidimou

Στο Παιδί μου όλες και όλοι έχετε λόγο! Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας τα πάντα...! Μαμαδο-ιστορίες, τοκετο-ιστορίες, θηλασμο-ιστορίες, συνταγές για μικρούς και μεγάλους, χειροτεχνίες, την δουλειά σας, βαπτίσεις, πάρτυ, θέματα ομορφιάς και υγείας και ότι άλλο θέλετε! Επικοινωνήστε μαζί μας στο paidimouesyes@gmail.com! Γίνετε αρθρογράφοι στις θέσεις των αρθρογράφων!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *