Paleo μηλόπιτα

Συνταγή από Afroditi Pappa

Υλικά:

  • 2 μήλα κομμένα σε φέτες
  • 2 κ.σ μέλι
  • 1 & 1/2 κ.γ κανέλα Κεϋλάνη
  • μια τσιμπιά μοσχοκάρυδο
  • λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 7 κ.σ μέλι
  • 200ml φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας ή αγνό βούτυρο
  • 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 7 γεμάτες κ.σ αλεύρι καρύδας
  • 2 κ.σ άμυλο ταπιόκας

Εκτέλεση:

Στο τηγάνι βάζουμε 2 μήλα κομμένα σε φέτες μαζί με 2 κ.σ μέλι, 1/2 κ.γ κανέλα Κεϋλάνης, μια τσιμπιά μοσχοκάρυδο και μια τσιμπιά γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, μελώσουν. Σε ένα μπωλ χτύπάμε 4 μεγάλα αυγά. Προσθέτουμε 5 γεμάτες κ.σ μέλι, 200 μλ φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού, 1/3 κούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας ή αγνό βούτυρο, 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ, 1/2 κ.γ. σόδα, 1 κ.γ κανέλα Κεϋλάνης, λίγο γαρύφαλλο. Ενώ τα χτυπάμε όλα μαζί προσθέτουμε μια μια 7 γεμάτες κ.σ αλεύρι καρύδας και 2 κ.σ ταπιόκα. Έτοιμο το μίγμα. Απλώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί 22 εκ. μια λαδόκολλα την οποία λαδώνουμε λίγο με τα χέρια. Τοποθετούμε τα μήλα ξεκινώντας από το κέντρο και φτάνοντας στις άκρες δημιουργώντας ένα λουλουδάκι. Από πάνω απλώνουμε το μίγμα και ψήνουμε για 25′ περίπου στους 170. Αναποδογυρίζουμε… Και ιδού…

Tips: Στα μήλα αν βάλετε 1 κ.σ μέλι και κάνετε την συνταγή βάζοντας 7 κ.σ ταπιόκα, 2-3 κ.σ αλεύρι καρύδας και 3 αμυγδάλου. Θα γίνει πιο αφράτο το μίγμα. Ενώ στην πρώτη εκτέλεση γίνεται πιο υγρό και ζουμερό λόγω καρύδας.

Post Author: paidimou

Στο Παιδί μου όλες και όλοι έχετε λόγο! Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας τα πάντα...! Αληθινές ιστορίες, τοκετο-ιστορίες, θηλασμο-ιστορίες, συνταγές για μικρούς και μεγάλους, χειροτεχνίες, την δουλειά σας, βαπτίσεις, πάρτυ, θέματα ομορφιάς και υγείας και ότι άλλο θέλετε! Επικοινωνήστε μαζί μας! Γίνετε αρθρογράφοι στις θέσεις των αρθρογράφων!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *