Ο ήλιος ευνοεί την γονιμότητα

Το φως του ήλιου φαίνεται να βοηθά τόσο την ανδρική όσο και τη γυναικεία γονιμότητα μέσω της αύξησης των επιπέδων της βιταμίνης D.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γκρατς στην Αυστρία αναφέρουν ανακάλυψαν πως η βιταμίνη D αποτελεί «κλειδί» στη γονιμότητα.

Σύμφωνα με τα όσα βρήκαν οι επιστήμονες στις γυναίκες η βιταμίνη D αυξάνει τα επίπεδα των οιστρογόνων κατά 21% και της προγεστερόνης κατά 13% ρυθμίζοντας τον εμμηνορροϊκό κύκλο και αυξάνοντας τις πιθανότητες σύλληψης. Από την άλλη στους άνδρες η βιταμίνη D είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή ανάπτυξη του σπέρματος.

Για αυτό το λοιπόν οι επιστήμονες συνιστούν σε ζευγάρια που θέλουν να κάνουν παιδί μια βόλτα σε κάποιο ηλιόλουστο μέρος γιατί ως γνωστό η βιταμίνη d είναι η βιταμίνη του ήλιου.

Post Author: paidimou

Στο Παιδί μου όλες και όλοι έχετε λόγο! Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας τα πάντα...! Μαμαδο-ιστορίες, τοκετο-ιστορίες, θηλασμο-ιστορίες, συνταγές για μικρούς και μεγάλους, χειροτεχνίες, την δουλειά σας, βαπτίσεις, πάρτυ, θέματα ομορφιάς και υγείας και ότι άλλο θέλετε! Επικοινωνήστε μαζί μας στο paidimouesyes@gmail.com! Γίνετε αρθρογράφοι στις θέσεις των αρθρογράφων!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *