Γυναίκες με υπερβολικό άγχος έχουν 40% λιγότερες πιθανότητες να συλλάβουν σύμφωνα με νέα έρευνα

Το άγχος είναι ίσως ο πιο ύπουλος εχθρός της υγείας μας. Νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι οι γυναίκες με στρες έχουν 40% λιγότερες πιθανότητες να συλλάβουν.

Τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και περισσότερες έρευνες για να αναλύσουν όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν τη σύλληψη. Ασφαλώς το άγχος είναι ένας από τους συνήθεις υπόπτους και όχι άδικα.

Μία νέα έρευνα που έγινε πρόσφατα από το Πανεπιστήμιο του Κεντάκι, όχι μόνο επιβεβαίωσε ότι το άγχος παίζει καθοριστικό ρόλο στη γονιμότητα, αλλά ταυτόχρονα προσδιόρισε και σε ποιον ακριβώς βαθμό την επηρεάζει.

Για τις ανάγκες της έρευνας, μελετήθηκαν 400 γυναίκες κάτω των 40 ετών. Κάθε μέρα οι ερευνητές μετρούσαν και κατέγραφαν τα επίπεδα του άγχους τους σε μία κλίμακα από το ένα έως το τέσσερα.

Το συμπέρασμα; Οι γυναίκες που έχουν άγχος την περίοδο που προσπαθούν να συλλάβουν έχουν 40% λιγότερες πιθανότητες να πετύχει η σύλληψη. Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει κατά 5% για τις γυναίκες που έχουν γενικά άγχος στην καθημερινότητα και τη ζωή τους.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι αυξημένα επίπεδα άγχους παρουσίαζαν και οι γυναίκες που τελικά κτάφεραν να συλλάβουν. Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε λόγω της αλλαγής των ορμονών, είτε λόγω του ότι έκαναν το τεστ και επιβεβαίωσαν την εγκυμοσύνη τους.

Πηγή: dailymail.co.uk & Babyspace

Post Author: paidimou

Στο Παιδί μου όλες και όλοι έχετε λόγο! Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας τα πάντα...! Μαμαδο-ιστορίες, τοκετο-ιστορίες, θηλασμο-ιστορίες, συνταγές για μικρούς και μεγάλους, χειροτεχνίες, την δουλειά σας, βαπτίσεις, πάρτυ, θέματα ομορφιάς και υγείας και ότι άλλο θέλετε! Επικοινωνήστε μαζί μας στο paidimouesyes@gmail.com! Γίνετε αρθρογράφοι στις θέσεις των αρθρογράφων!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *