Αποβολή, δεν επηρεάζει την μητρότητα

Τις ίδιες πιθανότητες εγκυμοσύνης έχουν οι γυναίκες που είχαν αποβολές με εκείνες που δεν είχαν καμία σύμφωνα με τους επιστήμονες.

«Τα ευρήματά μας έρχονται να καθησυχάσουν τις γυναίκες που είχαν κάποτε αποβάλει, καθώς δείχνουν ότι η διαδικασία της σύλληψης δεν χρειάζεται περισσότερο χρόνο από ό,τι χρειάζεται στην περίπτωση των γυναικών χωρίς ιστορικό αποβολών» αναφέρει ο επικεφαλής της ολλανδικής μελέτης δρ Στέφαν Καάντορπ. Όχι μια αλλά δύο έρευνες δίνουν ελπίδα σε μέλλουσες μητέρες που είχαν αποβολή να αποκτήσουν παιδί. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών που παρουσιάστηκαν στη Στοκχόλμη της Σουηδίας τις ίδιες πιθανότητες εγκυμοσύνης φαίνεται ότι έχουν τελικά οι γυναίκες που είχαν πολλαπλές αποβολές με εκείνες που δεν είχαν καμία, εκτιμούν τώρα οι επιστήμονες. Στην Α έρευνα που έγινε στην Δανία έλαβαν μέρος 1000 γυναίκες οι οποίες είχαν αποβάλλει σχεδόν πέντε χρόνια νωρίτερα. Τα 2/3 εξ αυτών κατάφεραν τελικά να αποκτήσουν τουλάχιστον ένα παιδάκι, μέσα σε διάστημα μόλις ενός έτους από την αποβολή τους. Στη Β΄έρευνα που έγινε στην Ολλανδία, έλαβαν μέρος 213 γυναίκες. Το 70% αυτών ενώ είχαν αποβάλλει έγιναν μητέρες τον επόμενο κιόλας χρόνο.

Post Author: paidimou

Στο Παιδί μου όλες και όλοι έχετε λόγο! Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας τα πάντα...! Μαμαδο-ιστορίες, τοκετο-ιστορίες, θηλασμο-ιστορίες, συνταγές για μικρούς και μεγάλους, χειροτεχνίες, την δουλειά σας, βαπτίσεις, πάρτυ, θέματα ομορφιάς και υγείας και ότι άλλο θέλετε! Επικοινωνήστε μαζί μας στο paidimouesyes@gmail.com! Γίνετε αρθρογράφοι στις θέσεις των αρθρογράφων!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *