Το μωράκι μας έγινε 2 μηνών!

Ακόμη ένας όμορφος μήνας πέρασε με το υπέροχο μωράκι μας! Πόσο ευλογημένη νιώθω! Και να φανταστείτε όταν έμαθα για την τέταρτη εγκυμοσύνη μου κόντεψα να πάθω κατάθλιψη… Πόσο χαζά σκεφτόμουν?

Η προσαρμογή μου στην νέα κατάσταση με 4 παιδιά και ταντεμ η αλήθεια είναι πως με δυσκόλεψε, μπορείτε να διαβάσετε λεπτομέρειες εδώ στο πρώτο μου άρθρο για το νέο μας μωράκι… Όμως πλέον όλα είναι πολύ καλύτερα, τα δύσκολα πέρασαν κι έχουμε βρει ρυθμούς…

Μόλις ημερών το μωράκι μας μας είχε αρρωστήσει, συνάχωσε, ευτυχώς έμεινε μόνο στο συνάχι και δεν προχώρησε σε λαιμό, βήχα κ.ο.κ., ο παιδίατρος μας είχε πει ότι αν κάνει ακροαστικά τόσο μικρός μπαίνει στο νοσοκομείο, είχα φοβηθεί πολύ, του έβαζα συνέχεια ορό όπως ήταν οι οδηγίες του… Στις 25 μέρες έγινε καλά… Και μετά από λίγες μέρες άρρωστος ξανά! Και λογικό και επόμενο αφού και η κόρη μου κι εγώ και ο Γιώργος (ο τριών ετών μικρός μας) ήμασταν άρρωστοι, ευτυχώς ελαφριά, μύξες κ.λπ.
Αυτή τη φορά ανέβασε και “πυρετό”… Δεν μου είχε ξανά συμβεί να μου ανεβάσει πυρετό τόσο μικρό μωρό, φοβήθηκα κι άρχισα να κλαίω, *είχα διαβάσει ότι τόσο μικρό μωρό αν κάνει πυρετό μπαίνει στο νοσοκομείο, μόνο η ιδέα του νοσοκομείου από τη στιγμή που κυκλοφορεί γρίπη με φρίκαρε, κι όλα όσα μπορεί να του έκαναν εκεί… Πήρα τον παιδίατρο μας με τα κλάματα… Η γραμματέας του ήταν πολύ καθησυχαστική, μου είπε ότι το 37,8 είναι δέκατα, όχι πυρετός, να μην δώσω αντιπυρετικό, κιαν κάνει πάνω από 38 και δεν τρώει καλά να πάρω τον παιδίατρο στο κινητό του…
Ευτυχώς δεν έκανε πάνω από 37,8 αλλά μετά και για 5 συνεχόμενες μέρες ανέβαζε 37, 37+1, 37+2… Είχα αγχωθεί πολύ, όμως ήμουν σε επικοινωνία με τον παιδίατρο… Σήμερα που σας γράφω το μωράκι μας είναι μια χαρά… Κι εγώ με 10 χρόνια λιγότερα από τη ζωή μου… Ξέρω ότι κάποιες θα με βρείτε υπερβολική… Αλλά θεωρώ πως είμαι σε λογικά πλαίσια υπερβολική, φοβήθηκα για την υγεία του νεογέννητου μωρού μου.

Όπως σας είχα γράψει και στο πρώτο μου άρθρο για το μωράκι μας, ήταν ένα πολύ ήσυχο μωράκι, κι έτσι συνεχίζει να είναι… Όσο μεγαλώνει βλέπει καλύτερα, γελάει ακόμη περισσότερο και κάνει ακόμη περισσότερες φωνούλες! Είναι λατρεία, ευτυχία, είναι υπέροχος!

Στις 40 μέρες πήγαμε και πήραμε ευχή από τον παπά… Ο Σαραντισμός είναι κάτι που κρατάω πάντα.
Πήραμε ευχούλα και μετά από λίγες μέρες βγήκαμε την πρώτη μας βολτούλα, στην οποία ήταν πάλι πολύ ήσυχος! Νομίζω μετά από 3 παιδιά με τα οποία τα είχα δει “όλα” μας άξιζε ένα ήσυχο μωρό!

Και κάπως έτσι κύλησε και ο δεύτερος μήνας μας!

Είμαι η Ανδρομάχη, μανούλα 4 παιδιών, κάνω ταντεμ και συνκοίμηση με τα δύο παιδάκια μου που θηλάζουν, ακολουθώ ενσυναισθαντικό τρόπο ανατροφής και θα προσπαθήσω να σας γράφω περισσότερο (περισσότερα άρθρα)… Αυτή τη περίοδο είμαι σε φάση “τρέχω και δεν φτάνω”!
Σας ευχαριστώ που με διαβάσατε για ακόμη μια φορά! Σύντομα νέο άρθρο!

Φωτογραφίες…

Η όμορφη θήκη βιβλιαρίου με το φεγγαράκι και το αστεράκι που φαίνεται στη φωτογραφία, είναι χειροποίητη από το Handmade With Love!

Η καρδούλα μέσα στο κάδρο είναι χειροποίητος τσόχινος σελιδοδείκτης από το αγαπημένο Marilou art!

Post Author: camerostormy

Creator of the Παιδί μου, mommy of four, founder, dreamer, wife, lover of life...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *