Σ’ ευχαριστώ μαμά…

Σ’ ευχαριστώ μαμά! Σ’ ευχαριστώ που με έκανες αυτό που είμαι!

Όσα κιαν γράψω γι αυτήν την γυναίκα είναι πραγματικά λίγα! Γιατί ήταν και είναι μια μαχήτρια στην ζωή! Μόνη της με γέννησε, μόνη της πάλεψε για να με μεγαλώσει!

Δεν είχα και τα πιο εύκολα παιδικά χρόνια, δεν θα άλλαζα ούτε μια στιγμή όμως από αυτά!

Η μαμά μου με γέννησε μόνη της, ήταν μόνη της στο νοσοκομείο και με γέννησε με καισαρική, μην ξέροντας την γλώσσα όντας αλλοδαπή φοβόταν πολύ!

Η μαμά μου με θήλασε 2 χρόνια και μου φόραγε υφασμάτινες, αυτοσχέδιες πάνες, τις έβραζε σε κατσαρόλα και τις έπλενε στο χέρι επειδή δεν είχε ούτε πλυντήριο ούτε χρήματα να αγοράσει πάνες μιας χρήσεως.

Έκανε βελονάκι για να μαζεύει χρήματα για τα εμβόλια μου.

Δούλευε μόνο αυτή για όλο το σπίτι, σκληρές δουλειές για να έχουμε να φάμε.

Μεγαλώνοντας άρχισα να έχω τάσεις φυγής. Έβγαλα γλώσσα και έκανα και πολλά άλλα! Ξέρω πως την έχω στεναχωρήσει όπως και ξέρω ότι ποτέ δεν μου κρατάει κακία! Θέλω για ακόμη μια φορά να της ζητήσω συγνώμη για όσα της έχω πει και κάνει…

Με την τεχνολογία δεν τα πάει καλά οπότε αυτό το κείμενο μπορεί να μην το διαβάσει ποτέ, αλλά μπορεί να τύχει και να το διαβάσει.

Όπως και να χει η ουσία είναι μια! Αγαπώ πολύ την μανούλα μου και την ευχαριστώ για όλα!

Την ευχαριστώ για τις στιγμές που γίνεται σάκος του μποξ και δέχεται τα νεύρα μου, την αντιδραστικότητα και τον αρνητισμό που με πιάνει ώρες ώρες, χωρίς να μου κρατάει κακία, είναι λιμάνι της ψυχής μου!

Σ’ ευχαριστώ μαμά! Σ’ ευχαριστώ ξέροντας ότι δεν θες να σε ευχαριστώ γιατί θεωρείς δεδομένα όσα έχεις κάνει και κάνεις για μένα και τώρα πια και για τα εγγονάκια σου!

Σ’ αγαπώ για πάντα!

Post Author: Andromachi Bulgari

Creator of the Παιδί μου, 36 weeks pregnant, mommy of three, founder, dreamer, wife, lover of life...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *