Οι διακοπές μας στην Σκόπελο. Καλοκαίρι 2017

 

Ένα ακόμη καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του και δεν λυπάμαι καθόλου γι αυτό… Απολαμβάνω  την κάθε εποχή που περνάει, την κάθε στιγμή!! Και αυτές οι στιγμές τώρα είναι μοναδικές, γιατί είναι οι στιγμές που τα παιδάκια μας είναι μικρά και φτιάχουμε παρέα τις δικές μας αναμνήσεις!

Φέτος το καλοκαιράκι μας το περάσαμε στη Σκόπελο, 20 μοναδικές μέρες που προσπαθούσα να είναι γεμάτες  όμορφες δραστηριότητες, βόλτες, μπάνια. Οι τελευταίες 6 όμως μας βρήκαν με γαστρεντερίτιδα, από την πενταμελή οικογένεια μας μόνο ο μικρός μας Νικόλας την γλίτωσε, φτου φτου το πουλάκι μου, αλλά θα πούμε περισσότερα παρακάτω.

Αυτή τη στιγμή που σας γράφω είμαι λίγο στεναχωρημένη, γιατί χάλασε  το κινητό μου, έριξε μαύρο και μαζί μ αυτό έχασα και τις φωτογραφίες από τις διακοπές μας που είχα τραβήξει μ αυτό. Ήθελα να σας δείξω τα μαγαζιά που πηγαίναμε για φαγητό και τα αγαπημένα μας εδέσματα, τα φωτογράφιζα κι αυτά, μάζευα υλικό για να σας δείξω… Αλλά πια θα αρκεστούμε στις λίγες φώτο που τράβηξα με την κάμερα μου. Είχα γράψει και ένα ωραίο άρθρο, το έχασα κι αυτό… Αλλά δεν πειράζει γι αυτό, θα το ξαναγράψω… Στο νησί δεν είχα σταθερό ίντερνετ και έτσι περνούσα την ώρα μου το πρωί διαβάζοντας, γράφοντας και κάνοντας πράγματα που με ευχαριστούν στο σπίτι.

Κι έτσι λοιπόν το ταξίδι μας ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές. Ταξιδέψαμε με το καράβι εξπρες Σκιάθος, το οποίο και θεωρώ καλύτερο απ όλα όσον αφορά τις σποράδες, μεγάλο, με ωραία σαλόνια, με μεγάλους καναπέδες, δεν είχε κόσμο την μέρα που ταξιδεύαμε εμείς, έτσι τα παιδιά απλώθηκαν και έπαιζαν με την άνεση τους κι εγώ χαιρόμουν να τα βλέπω… Το ταξίδι του πηγαιμού μας  λοιπόν ήταν πολύ καλό.

Φτάσαμε στο νησάκι μας, βολευτήκαμε στο σπιτάκι μας και βγήκαμε βουρ για βόλτα!!

Κάθε μέρα και μια βόλτα, δεν μείναμε μέρα σπίτι εκτός από τις μέρες που ήμασταν άρρωστοι.

Αυτή η φώτο είναι από το πρώτο μας πρωί στο νησί (με πυτζάμες και την μπουγάδα από πίσω)… Η χαλάρωση και η ηρεμία είναι ζωγραφισμένες στο πρόσωπο μου…

Ξυπνούσαμε το πρωί, το απόγευμα πηγαίναμε για μπάνιο στη θάλασσα, επιστρέφαμε, κάναμε μπανάκι και βγαίναμε έξω για φαγητό. Κοιμόμασταν αργά και ξυπνούσαμε αργά, το ρίξαμε λίγο έως πολύ έξω στον ύπνο αυτές τις 20 μέρες αλλά μας περιμένει χειμώνας με πρωινά ξυπνήματα λόγω σχολείου οπότε έγινα ελαστική σ αυτό το θέμα. Τώρα πια δεν είμαι.

Λίγες φώτο από το νησάκι μας και ένα μπανάκι μας στο οποίο πήγαμε με τα ξαδερφάκια των μικρών μας και τους γονείς τους, αλλά και συγγενείς των γονιών τους, οι οποίοι μας κάλεσαν και στο σπίτι τους μετά το μπάνιο και μας περιποιήθηκαν τόσο πολύ, πόσο ζεστοί άνθρωποι!! Περάσαμε τέλεια!

« 1 of 2 »

Όταν βλέπω αυτά τα τοπία σκέφτομαι -Ποιος Άγιος Δομήνικος? Ελλαδάρααα με τα ωραία σου!!

Ένα αγαπημένο μαγαζί που τιμήσαμε όπως τιμούμε και κάθε χρόνο είναι αυτό το μαγαζί που αν και πηγαίνω από μικρό παιδί δεν έμαθα ποτέ πως το λένε!! Εγώ το λέω πίτσα με το μέτρο! Φάγαμε ωραία. Είναι στη χώρα του νησιού, είναι self servise και είναι πολύ καλό, έχει ωραίες γεύσεις! Δεν γίνεται να πάω στο νησί καλοκαίρι (ανοίγει μόνο το καλοκαίρι) και να μην πάω στη πίτσα με το μέτρο!

Ακόμη, δοκίμασα ξανά τις καταδυτικές μου ικανότητες ( :-p ) και έβγαλα λίγους αχινούς και φάγαμε. Αγαπημένος μεζές…

Η μανούλα μου έβαλε και κήπο φέτος και φάγαμε φρέσκα λαχανικά (ένα μικρό δείγμα στις φωτο)…

Οι τελευταίες 6 μέρες μας που λέτε όμως πέρασαν παρέα με γαστρεντερίτιδα… εφιαλτικές μέρες… Πάλι καλά όμως ήταν γαστρεντερίτιδα εξπρές, της μιας μέρας. Πρώτη αρρώστησε η μικρή μας (6,5 ετών), ήταν Δευτέρα, μία ολόκληρη μέρα έκανε συνέχεια εμετό, αμέτρητους εμετούς, φοβήθηκε το μάτι μου. Μετά την Τρίτη αρρώστησα εγώ, εμετοί, διάρροιες, πυρετός, ένα μαύρο χάλι! Την Τετάρτη άρχισε να μου ξερνάει το μωρό (ο Γιώργος 21,5 μηνών), ευτυχώς έκανε μόνο 3 εμετούς και μετά τίποτε άλλο. Την Πέμπτη είχαμε ρεπό, κανέναν άρρωστο, την Παρασκευή αρρώστησε ο μπαμπάς μας. Το Σάββατο φύγαμε… Ωραίος τρόπος να κλείσουν οι διακοπές σου ε? Δεν βαριέσαι…

Το ταξίδι της επιστοφής με κούρασε. Ήταν μεσημέρι, ο μικρός ήθελε να κοιμηθεί και γκρίνιαζε πάρα πολύ, όλο έκλαιγε, όλο θήλαζε, αλλά πέρασε κι αυτό. Φτάσαμε σπιτάκι μας, τακτοποιηθήκαμε, αρχίσαμε να μπαίνουμε ξανά σε ρυθμούς κι όλα καλά. Εγώ ξεκίνησα και γενική καθαριότητα το σπίτι, θέλω να λάμπει για την νέα σχολική χρονιά.

Να προσθέσω ότι όλες αυτές τις μέρες που ήμασταν στο νησί το μωρό μας έβγαλε 2 δοντάκι, εκ των οποίων το ένα ήταν τραπεζίτης. Γενικά με τα δόντια αργούμε λίγο. Δηλαδή το πρώτο του το έβγαλε 15 μηνών. Τώρα είναι 22 μηνών και έχει 6 δόντια.

Γιατί σας τα λέω αυτά… Γιατί είχε πααάρα πολύ γκρίνια στο νησί, η οποία πιστεύω οφειλόταν στα δόντια και στο ότι είχε αλλάξει περιβάλλον, πράγμα τα οποίο του είχε δημιουργήσει αναστάτωση. Μόλις γυρίσαμε σπίτι μας ηρέμησε. Είχα αγχωθεί πραγματικά στο νησί, νόμιζα ότι κάτι έχει. Και επειδή είναι άφαγο παιδί άρχισα να τα ρίχνω στην πείνα, έτσι 3 μέρες τον τάιζα ένα γεύμα με το ζόρι. Ευτυχώς συνειδητοποίησα γρήγορα την βλακεία που έκανα και σταμάτησα. Μετά από 21,5 μήνες σχεδόν αποκλειστικού θηλασμού (επειδή αρνούνταν να φάει φαγητό), που δεν τον είχα πιέσει σχεδόν ποτέ για τίποτα (μόνο για κανα φάρμακο που έπρεπε να πάρει) άρχισα ξαφνικά να τον πιέζω να φάει. Τέλος πάντων, άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε, το θέμα είναι να τα συνειδητοποιούμαι και το πώς τα διαχειριζόμαστε από εκεί και πέρα.

Κι έτσι τελείωσαν οι διακοπές μας, μπορεί να υπήρξαν λίγες άσχημες στιγμές όμως κατά τα άλλα περάσαμε πολύ όμορφα. Γεμίσαμε μπαταρίες για τον χειμώνα και είμαστε έτοιμοι για όλα όσα έρχονται…

Πάμε δυνατά γονείς… Τα σχολεία σε λίγες μέρες αρχίζουυυν!!

Εμάς η Εύη θα πάει πρώτη δημοτικού και ο Νικόλας μας προνήπια! Σήμερα πήραμε και τις σχολικές μας τσάντες. Μεγάλες συγκινήσεις θα ζήσουμε πάλι!

Καλή σχολική χρονιά να έχουν όλα τα παιδάκια του κόσμου και καλό χειμώνα να έχουμε γενικότερα, με όχι πολλές ιώσεις!!

Post Author: Andromachi Voulgari

Creator of the Παιδί μου, mommy of four, professional makeup artist, youtuber, founder, dreamer, wife, lover of life...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *