Κολοκυθάκια γεμιστά, κατσαρόλας, λεμονάτο με κρέμα της Χρύσας!

Για 6 κολοκυθάκια

Συνταγή για τη γέμιση:

  • 1 κρεμμύδι ξερό, μεγάλο
  • 1 καρότο
  • 1/2 πιπεριά κίτρινη
  • 1/2 πιπεριά πορτοκαλί
  • μαιδανό όσο θέλετε με το μάτι
  • λίγο ρύζι σπυρωτό
  • μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο κονιάκ

Για την κρέμα:

  • 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο ή 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • ζωμό από την κατσαρόλα (από τα κολοκυθάκια που βράσανε)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
 

Πλένουμε τα κολοκυθάκια καλά. Μετά τα κόβουμε στη μέση και αδειάζουμε το εσωτερικό τους για να γίνουν σαν φωλίτσες (όπως κάνουμε στα γεμιστά). Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και παίρνουμε ένα μπολ. Βάζουμε μέσα στο μπολ όλα τα υλικά για την γέμιση και πλάθουμε. Αφού πλάσουμε την γέμιση αρχίζουμε να γεμίζουμε τα κολοκυθάκια. Αφού τα γεμίσουμε τα τοποθετούμε μέσα στον πάτο της κατσαρόλας και βάζουμε αρκετό νεράκι (δεν τα σκεπάζουμε με νερό). Τα βράζουμε με κλειστό καπάκι για 35 λεπτά σε μέτρια φωτιά και ελέγχουμε αν έβρασαν.

Σάλτσα:
Παίρνουμε μια κατσαρόλα, την βάζουμε στην φωτιά (μέτρια προς δυνατή) και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο ή ελαιόλαδο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη.
Μόλις ψηθεί λίγο το αλεύρι ρίχνουμε ζωμό από τα κολοκυθάκια, λίγο λίγο μέχρι να πήξει και γίνει σαν μπεσαμέλ. Μόλις πήξει το τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ένα αυγό ,αλάτι, πιπέρι, το χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι και ανακατεύουμε καλά!!

 
 
 
Καλή σας όρεξη!!

Post Author: paidimou

Στο Παιδί μου όλες και όλοι έχετε λόγο! Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας τα πάντα...! Μαμαδο-ιστορίες, τοκετο-ιστορίες, θηλασμο-ιστορίες, συνταγές για μικρούς και μεγάλους, χειροτεχνίες, την δουλειά σας, βαπτίσεις, πάρτυ, θέματα ομορφιάς και υγείας και ότι άλλο θέλετε! Επικοινωνήστε μαζί μας στο paidimouesyes@gmail.com! Γίνετε αρθρογράφοι στις θέσεις των αρθρογράφων!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *