Κλείσαμε 3 χρόνια θηλασμού και συνεχίζουμε…!

Τα πρώτα δύο χρόνια θηλασμού μας σας τα έχω διηγήθει σε αυτό το άρθρο: Κλείσαμε 2 χρόνια θηλασμού και συνεχίζουμε…!
Από τα δύο χρόνια και μετά ο θηλασμός πήγε σε άλλο λέβελ! Σε γενικές γραμμές ποτέ δεν με δυσκόλεψε αλλά από τα 2 και μετά όλα έγιναν πιο εύκολα γιατί το παιδί άρχισε να επικοινωνεί καλύτερα. Ο θηλασμός μου δημιουργούσε άπειρα συναισθήματα αγάπης… Από τα δύο και μετά όμως, που όλα έγιναν πιο εύκολα, έμειναν κυρίως τα άπειρα συναισθήματα αγάπης.
Όπως είπα πριν, το μωρό μου πλέον στα δύο επικοινωνούσε καλύτερα.
Μου επικοινωνούσε κι αυτό την αγάπη του, όχι ότι πριν δεν μου την επικοινωνούσε, αλλά πλέον μου την επικοινωνούσε και με λόγια! Πόση αγάπη! Πόση λατρεία!

Και κάπου εκεί… Απολαμβάνοντας την αγάπη μας… Έμεινα έγκυος!

Η περίοδος μετά τη λοχεία μου ήρθε για πρώτη φορά στα 2,5 χρόνια περίπου. Μετά από δύο κύκλους περιόδου έμεινα έγκυος.

Η παραγωγή μου λόγω της εγκυμοσύνης μειώθηκε αμέσως, με αποτέλεσμα ο μικρός μου να αυξήσει πολύ τους θηλασμούς (θήλαζε πολύ περισσότερο, ειδικά το βράδυ, για να την αυξήσει) κι εγώ να νομίζω, ότι η περίοδος μου κόπηκε ξανά, επειδή ο μικρός θήλαζε πάρα πολύ.

Τελικά είχα μείνει έγκυος.

Θήλασα καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Στις 34 εβδομάδες μειώσαμε λίγο τους θηλασμούς γιατί είχα συσπάσεις. Όταν λέω ότι μειώσαμε θηλασμούς εννοώ τον χρόνο θηλασμού, δεν κόψαμε θηλασμούς. Μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά σε αυτό μου το άρθρο: Ξεκίνησα ζώνες NST. 34η & 35η εβδομάδα εγκυμοσύνης.

Αλλά θα γράψω και νέο άρθρο για τον θηλασμό στην εγκυμοσύνη, όλη την εμπειρία μου με λεπτομέρειες. Θήλαζα από την αρχή μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης μου. Η πρώτη φωτογραφία του άρθρου είναι από τους τελευταίους μας θηλασμούς με την κοιλίτσα-κοιλάρα μου ❤️

Νιώθω περήφανη που έχω καταφέρει να θηλάσω τόσο. Κλείνω τα αφτιά μου στα άκυρα σχόλια που καμία σχέση δεν έχουν με τον θηλασμό! Κι απαντάω σ’ αυτά:

Όχι ο θηλασμός δεν προσφέρει πολύτιμα στοιχεία στο παιδί μόνο τους πρώτους μήνες, τα προσφέρει από την αρχή μέχρι το τέλος, ακόμη κιάν το τέλος είναι στα 7 χρόνια!

Όχι το παιδί μου δεν θα πάθει ψυχολογικό επειδή θηλάζει ακόμη, αντιθέτως, θα είναι πιο πλήρες συναισθηματικά και θα γίνει πιο ανεξάρτητο.

Όλα αυτά μπορούν να τα εξακριβώσουν και μελέτες… Όμως δεν χρειάζονται οι μελέτες νομίζω…

Νομίζω όλες έχουμε ένστικτο μέσα μας που μας λέει πιο είναι το σωστό…

3 χρόνια θηλασμού λοιπόν και συνεχίζουμε…

Συνεχίζουμε με τάντεμ καθώς πριν λίγες μέρες γέννησα το τέταρτο παιδάκι μου.

Πάντα θαύμαζα τις ταντεμομανούλες, τώρα είμαι κι εγώ μια από αυτές και χαίρομαι πολύ γι αυτό!

Μείνετε συντονισμένες/οι στο blog μας, έρχονται πολλά νέα άρθρα. Κάτω κάτω στο site μας μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο blog μας για να σας έρχονται ειδοποιήσεις και να διαβάζετε πρώτες/οι τα νέα άρθρα μας.

Για ακόμη μια φορά και για πολλές ακόμη σας ευχαριστώ που μας διαβάζετε!

Σύντομα νέα άρθρα! ❤️

Post Author: Andromachi Voulgari

Creator of the Παιδί μου, mommy of four, professional makeup artist, youtuber, founder, dreamer, wife, lover of life...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *