Γιατί η μάνα γιορτάζει κάθε μέρα

Μπορεί τα ανθοπωλεία να ξεπούλησαν
σήμερα και τα πεζοδρόμεια  (τώρα που κανένα ανθοπωλείο δεν θα φροντίσει να σου θυμήσει πόσο σημαντικές είναι στη ζωή μας οι μαμάδες) να γίνουν και πάλι γκρι από αύριο, δίχως τα εκατοντάδες αραδιασμένα γλαστράκια, τις πολύχρωμες κορδέλες και τα φρου φρου, αλλά όχι. Η γιορτή της Μητέρας δεν τελείωσε εδώ και δεν θα ξανά είναι σε 12 μήνες!
Η γιορτή της Μητέρας γεννήθηκε μαζί σου, μαζί με το πρώτο σου κλάμα και δεν θα πάψει αυτή η γιορτή, μέχρι και την τελευταία σου ανάσα! Δεν πρέπει να πάψεις να την γιορτάζεις!
Η μητέρα σου γιορτάζει σε κάθε σου ανάσα, γιατί ήταν αυτή που σε άκουσε να παίρνεις την πρώτη σου, μέσα από εκείνο το πρώτο κλάμα τη στιγμή μηδέν. Γιορτάζει σε κάθε σου βήμα, γιατί ήταν αυτή που σου κράτησε το χέρι στο πρώτο σου και το έκανε να φαντάζει σημαντικότερο και απο εκείνο του Neil Armstrong στη Σελήνη. Γιορτάζει σε κάθε σου χαμόγελο, γιατί ήταν εκείνη που σε δίδαξε να κάνεις τα δύσκολα εύκολα μέσα από αυτό. Γιορτάζει σε κάθε σου προσπάθεια να γίνεις καλύτερος, γιατί ήταν αυτή που σε έμαθε πως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Γιορτάζει σε κάθε σου επιτυχία, γιατί ήταν αυτή που πίστεψε πρώτη σε σένα και σε έπεισε πως μπορείς καταφέρεις τα πάντα. Γιορτάζει σε κάθε σου κλάμα, γιατί είναι αυτή που σε έμαθα να γεννιέσαι ξανά από τις στάχτες σου και να κάνεις τη θλίψη σου τα φτερά που θα σε πάνε ακόμα πιο ψηλά. Γιορτάζει σε κάθε σου άγχος, γιατί ήταν αυτή που σε δίδαξε να κοιτάς ψηλά με Πίστη. Γιορτάζει σε κάθε μπόρα, γιατί σε έμαθε πως μια αγκαλιά και ένα καθησυχαστικό βλέμμα αρκούν για να βγει και πάλι ο ήλιος. Γιορτάζει σε κάθε σου σκίρτημα αγάπης, γιατί σε έμαθε να αγαπάς όπως μόνο μια Μάνα ξέρει.
Τη Μάνα, λοιπόν, να τη γιορτάζεις κάθε μέρα, όχι μόνο μια μέρα!
Να τη γιορτάζεις μέσα από το ευχαριστώ, το σ’αγαπώ, το συγγνώμη, την καλημέρα και την καληνύχτα, που πολλές φορές ξεχνάς να της πεις ή με μια προσευχή νοσταλγώντας αυτά που ήταν για σένα κι αυτά που είσαι εσύ τώρα, χάρη σε εκείνη! Αν την έχεις πλάι σου, να τη γιορτάζεις με μια αγκαλιά αυθεντική, που να κρύβει μέσα τα αρώματα κήπων ολόκληρων και με ένα φιλί που θα έχει τη γλύκα όλων των σιροπιαστών της Πόλης!! Να τη φροντίζεις είτε είσαι η “ορχιδέα” της, είτε είσαι το “αγριολούλουδο” της, γιατί το “χώμα” της μάνας σε γέννησε και το “χώμα” της μάνας είναι αυτό που σε τρέφει!
Κι αν υπάρχει πια μόνο στην καρδιά σου η μάνα, να την γιορτάζεις με ένα κερί και ένα δάκρυ μνήμης…γιατί μια μάνα δεν πρέπει να πεθαίνει ποτέ!

Αφιερωμένο στη δική μου Μάνα! ❤️

Π.Ε.

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του Paidimou.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Post Author: Πηνελόπη Ευτυχίου

Σύζυγος και μαμά , απολαμβάνω το κάθε λεπτό με την οικογένεια μας, αφήνοντας και το πιο μικρά θροΐσματα να μιλήσουν στην ψυχή μου και να την εμπνεύσουν! Αγαπώ τα παιδιά και τα όσα μας μας διδάσκουν οι μικρές αθώες και αυθόρμητες ψυχές τους! Αγαπώ επίσης τα ταξίδια...κλείνω συχνά τα μάτια και ονειρευομαι, κάνοντας σχέδια για το μέλλον! Σπούδασα οικονομικά αλλά με κέρδισε το crafting! Στον ελεύθερο μου χρόνο δημιουργώ με αγαπημενα μου υλικά όπως το ξύλο και το ύφασμα και "συμπιέζω" πίσω από τις λέξεις συναισθήματα και σκέψεις θνητών γράφοντας κείμενα από καρδιάς!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *