Από την 7η έως την 30η εβδομάδα εγκυμοσύνης. Η εμπειρία μου. Έγκυος για τέταρτη φορά

 

Γύρω στις 7 εβδομάδες ανακάλυψα ότι είμαι έγκυος (μπορείτε να δείτε το άρθρο στο οποίο γράφω το πώς ανακάλυψα ότι είμαι έγκυος κάνοντας κλικ εδώ: Έγκυος για τέταρτη φορά!).
Τις πρώτες μέρες προσπαθούσα να το αποδεχτώ, ήταν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.
Ωστόσο σύντομα το αποδέχτηκα, καθώς η αγάπη μου για τα παιδιά είναι κάτι μεγαλύτερο, κάτι που με ξεπερνάει! Μια φίλη μου μου είχε πει ότι γεννήθηκα για να είμαι μανούλα, όπως φαίνεται είχε δίκιο!
Δεν θα μπορούσα ποτέ να προβώ σε μια έκτρωση.

Κι έτσι, άρχισαν οι εβδομάδες να περνούν, έκανα όλες τις προγραμματισμένες εξετάσεις μου, την αυχενική, την β επιπέδου… Όλες βγήκαν πολύ καλές και περιμένουμε ένα γλυκό αγοράκι!

Πήγα τις διακοπές μου το καλοκαίρι… Ωστόσο επειδή έτρωγα πολύ απ’ έξω, αν και πρόσεχα να είναι καλά ψημένα τα κρέατα και δεν έτρωγα τίποτα από σαλάτες ή φρούτα (μόνο σαλάτες και φρούτα που είχα πλύνει καλά εγώ με ξυδι έτρωγα και τρώω), φοβόμουν αρκετά για τοξοπλάσμωση. Έτσι μόλις γύρισα από τις διακοπές μου ζήτησα να κάνω εξέταση για τοξόπλασμα… Ευτυχώς βγήκε αρνητική! Σε κάθε εγκυμοσύνη αυτό το άγχος, με το τοξόπλασμα!
Μια ακόμη έξτρα εξέταση που ζήτησα να κάνω ήταν για βιταμίνη Ντε, γιατί είχα διαβάσει ότι αν έχει έλλειψη η μαμά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στο μωρό. Τελικά την έκανα και είχα επάρκεια, ικανοποιητική τιμή.

Σημαντικό επίσης να σας πω ότι θηλάζω ακόμη τον 3ων ετών γιο μου παρόλο που είμαι έγκυος, αλλά γι αυτό θα σας γράψω νέο άρθρο, γιατί έχω πολλά να πω, μην σας κουράσω γράφοντας τόσα πολλά σε αυτό το άρθρο.

Και συνεχίζουμε…

Αυτή η εγκυμοσύνη με ταρακούνησε πολύ!
Μαθαίνοντας ότι είμαι έγκυος άρχισα να σκέφτομαι 1002 πράγματα.
Άρχισα να σκέφτομαι και το λύκειο που δεν είχα τελειώσει… Όταν έμεινα για πρώτη φορά έγκυος ήμουν 17 χρονών, θα πήγαινα 3η λυκείου, αποφάσισα όμως να μην πάω γιατί φοβόμουν μην θέσω την εγκυμοσύνη μου σε κίνδυνο. Μιας και στο σχολείο είχε και μικρά παιδιά, φοβόμουν μην με χτυπήσει κάποιο καταλάθος στην κοιλιά κ.α..

Στα 25 μου πια… αποφάσισα να πάρω τηλέφωνο στο γενικό νυχτερινό λύκειο της περιοχής μου, να ρωτήσω αν θα μπορούσα να τελειώσω εκεί την τρίτη λυκείου, αν θα με δεχόντουσαν επειδή είμαι έγκυος… Και για καλή μου τύχη, όχι μόνο θα με δεχόντουσαν, αλλά επειδή είμαι έγκυος εχω το δικαίωμα για κατ’ οίκον παρακολούθηση. Δηλαδή να μην πηγαίνω όλη την χρονιά στο σχολείο να παρακολουθώ τα μαθήματα με την κοιλιά στο στόμα, αλλά να πάω μόνο τον Ιούνιο για τις εξετάσεις. Έτσι πριν λίγες μέρες, πήγα πήρα τα βιβλία μου και ξεκίνησα το διάβασμα. Στόχος, τώρα πια που είμαι πιο ώριμη και ξέρω, είναι να τελειώσω με έναν καλό βαθμό το λύκειο!

Το ταρακούνημα που μου προκάλεσε η εγκυμοσύνη μου, με έκανε να σκεφτώ πολλά πράγματα και να προσπαθήσω να τα βάλω σε μια τάξη… Τα σχέδια μου είναι πολλά! Και όλα έχουν στόχο μια καλύτερη ζωή για εμένα και τα αγαπημένα μου πρόσωπα!

Σας ευχαριστώ που διαβάσατε το άρθρο μου! Θέλω και ελπίζω μέσα από τα άρθρα μου να βοηθάω κάποιες κοπέλες! Εύχομαι σε όλες τις εγκυούλες που με διαβάζουν με το καλό και σε όσες δεν είναι εγκυούλες αλλά θέλουν να είναι, σύντομα να τις εκπλήξει ευχάριστα ο πελαργός! ❤️

*Έρχονται πολλά άρθρα ακόμη… Σε λίγο θα ανέβει το άρθρο για το ντόμπλερ κυήσεως που έκανα!

Post Author: Andromachi Voulgari

Creator of the Παιδί μου, mommy of four, professional makeup artist, youtuber, founder, dreamer, wife, lover of life...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *