Τo μωρό μας έβγαλε το πρώτο του δοντάκι! Σε ηλικία 15 μηνών

Επιτέλους! Το αγοράκι μου το μικρό έβγαλε το πρώτο του δοντάκι!! Σε ηλικία 15 μηνών παρακαλώ! Το πήρα είδηση στις 29/1 την ώρα που του άλλαζα πάνα στην αλλαξιέρα, έτσι όπως ήταν ξαπλωμένος με ανοιχτό το στοματάκι του το είδαααα! Η χαρά μου απερίγραπτη καθώς είχα αρχίσει να αγχώνομαι. Η παιδίατρος μας είχε βάλει να του κάνουμε εξετάσεις για θυρεοειδή, μήπως είχε κάποιο θέμα και γι αυτό δεν είχε βγάλει δόντια. Οι εξετάσεις βγήκαν καθαρές, το μωρουλίνι μας είναι υγιέστατο, δόξα Τον Θεό! Απλώς άργησε να βγάλει δόντια! Στην τελική λένε ότι όσο πιο αργά βγαίνουν τόσο πιο αργά πέφτουν, λένε, τώρα δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, αυτοπαρηγορούμαι χαχα, γιατί κακά τα ψέματα σκληρές τροφές δεν μπορεί να κόψει και να μασήσει χωρίς δόντια, οπότε περιορίζεται σε μαλακές τροφές, μόνος του πετάει τροφές που δεν μπορεί να μασήσει, τις φτύνει.

Που λέτε είχα πει ότι όταν βγάλει το πρώτο του δοντάκι θα κάνω πάρτυ και εξου η τούρτα (Ο Θεός να την κάνει). Με δυσκόλεψε η σαντιγί η οποία έλιωνε (προσπάθησα να σχηματίσω και ένα δόντι πάνω της τρομάρα μου). Αφού δεν το χω με την ζαχαρόπαστα είπα να πειραματιστώ με την σαντιγί, αλλά δεν! Δεν με κόβω να ξαναφτιάχνω παιδική τούρτα πάντως χαχα! Αχ τέλος πάντων, είμαι πολύ χαρούμενη που επιτέλους βγήκε το πρώτο του δοντάκι!

Θα ήθελα να μου αφήσετε ένα σχόλιο από κάτω με την ηλικία που έβγαλαν τα μωρά σας το πρώτο τους δοντάκι…

Εμένα το πρώτο μου παιδάκι έβγαλε το πρώτο του δοντάκι 11 μηνών,  το δεύτερο 9 μηνών…  Όπως καταλαβαίνετε αργούμε…  Αλλά 15 μηνών?  Τόσο αργά? Πάλι καλά να λέω… Γιατί είχα αρχίσει να πιστεύω ότι δεν θα βγάλει δόντι πριν τους 18 μήνες!

Post Author: Andromachi Bulgari

Creator of the Παιδί μου, mommy of three, founder, wife, dreamer, lover of life...

1 thought on “Τo μωρό μας έβγαλε το πρώτο του δοντάκι! Σε ηλικία 15 μηνών

    Ilie Stiefel

    (March 22, 2017 - 8:27 am)

    Πολύ χαίρομαι για το δοντάκι σας. Ο μικρούλης μου έβγαλε το πρώτο δοντάκι 10 μηνών 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *