Η τοκετο-θηλασμο-Ιστορία μου Νο1

Η τοκετό-θηλασμό-ιστορία μου Νο1… Μετά από 6 χρόνια , ο πρώτος μου τοκετός έχει γίνει μια γλυκιά ανάμνηση… Ήμουν πολύ μικρή,  μόλις 17 χρονών, ανενημέρωτη και φοβισμένη. Ευτυχώς όμως όλα όσον αφορά τον τοκετό κύλισαν τέλεια… ήρθε στην ζωή η πρώτη μου αγάπη, υγιής και δυνατή! Τι ευλογία? Τι άλλο να ζητούσα απ την ζωή?

Όλα ξεκίνησαν ένα ωραίο πρωινό του 2011, ήταν Σάββατο… ναι είναι σαββατογεννημένο το γατάκι μου… όχι ότι πιστεύω σ αυτά, αλλά σε κουβέντα να βρισκόμαστε χεχε… Ξεκινήσαμε πρωί πρωί για το Ιασώ, ήταν μια ώρα περίπου διαδρομή… πόνους δεν είχα, θα κάναμε πρόκληση τοκετού, μέγα λάθος γιατί ήμουν μόλις 38+5 εβδομάδων… αλλά τέλος πάντων, δεν ήξερα τότε, δόξα Τον Θεό, όλα πήγαν πολύ καλά και γέννησα φυσιολογικά… Πήγα που λέτε με την μαμά μου και τον Γιάννη ( ο σύζυγος) άγχος πολύ και φόβος για το άγνωστο που με περίμενε αλλά και για να πάνε όλα καλά!! Φτάσαμε λοιπόν στο Ιασώ, κάναμε την εισαγωγή, υπογράψαμε τα έγγραφα που έπρεπε, με ετοίμασαν, με έντυσαν με την ωραία μου ρομπίτσα και ξεκίνησαν οι τεχνητοί πόνοι… κάναμε εισαγωγή γύρω στης 7 το πρωί και γέννησα στης 16:40 το απόγευμα το κοριτσάκι μου, έκανα επισκληρίδιο γύρω στης 1 το μεσημέρι. Η κατάσταση των εξωθήσεων κράτησε μισή ώρα (αργήσαμε λίγο) και αυτό επειδή λόγω της επισκληριδίου δεν αισθανόμουν πόση δύναμη έπρεπε να βάλω στο σπρώξιμο.

Μοναδικές όμορφες στιγμές, θυμάμαι με τόσο όμορφα συναισθήματα τον πρώτο μου τοκετό!

Το κοριτσάκι μου γεννήθηκε με βάρος 2880 και ύψος 50 πόντους, ίκτερο δεν ανέβασε πολύ οπότε δεν χρειάστηκε να μπει στις λάμπες ή για περαιτέρω παρακολούθηση… Ήταν απόλυτα υγιής δόξα Τον Θεό! Μετά αφού τελείωσε ο τοκετός πήγαμε στο δωμάτιο μας… Το γατάκι μου ήταν τόσο μικρό , φοβόμουν να την πιάσω… Μου την έδινε η μαμά μου. Ζορίστηκα λίγο με τον θηλασμό γιατί ήμουν εντελώς ανενημέρωτη, νομίζοντας ότι πεινάει και δεν της φτάνει το γάλα μου έδωσα φόρμουλα… Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της ζωής μου… Εκεί ξεκίνησαν τα δύσκολα, το δεύτερο βράδυ που ήμασταν στο μαιευτήριο και την είχα ταίσει με φόρμουλα, τράβηξε παρα πάνω αέρα από το μπιμπερό, δεν κατάφερε να ρευτεί, της κόπηκε η αναπνοή και μελάνιασε ολόκληρη, ευτυχώς ήρθαν αμέσως οι μαίες και την συνέφεραν… Πήγα και ήρθα εκείνη την στιγμή, μου κόπηκε το αίμα, από το σοκ μ έπιασε ημικρανία με αύρα, εκείνο το βράδυ μου την κράτησαν για παρακολούθηση… Δεν ξανασυνέβη τέτοιο επεισόδιο και βγήκαμε κανονικά από το μαιευτήριο την 3η ημέρα…

Όμως δυστυχώς η σύγχυση θηλών μας είχε χτυπήσει την πόρτα, κάτι για το οποίο δεν είχα ιδέα ότι μπορεί να συμβεί, το μωρό δεν θήλαζε αποτελεσματικά με αποτέλεσμα να πετρώσουν τα στήθη μου και να πονάω… Αναγκάστικα εφόσον δεν ήξερα τι άλλο να κάνω να πάρω θήλαστρο… Επι 1 μήνα την τάιζα αποκλειστικά με αντλημένο γάλα δικό μου, μετά μου είπε η παιδίατρος ότι αν συνεχίσω να αντλώ καθαυτόν τον τρόπο θα μειωθεί η παραγωγή μου και θα μου κοπεί το γάλα, έτσι ξεκίνησα σιγά σιγά να την βάζω ξανά στο στήθος… Καταφέραμε να θηλάζουμε και να μην χρησιμοποιούμε πια το θήλαστρο… η σύγχυση θηλών όμως ήταν δεδομένη πια…  Όταν έγινε 3 μηνών το κοριτσάκι μου πήρε 800 γραμμάρια βάρος (βάρος ενός μήνα, τους άλλους 2 μήνες έπαιρνε από 1 κιλό τον μήνα), φάνηκαν λίγα στην παιδίατρο μας και μου συνέστησε να δίνω ξένο το βράδυ, πράγμα και το οποίο έκανα μέσα στην άγνοια μου και στον φόβο μου ότι δεν φτάνει το γάλα μου… Με αποτέλεσμα να αποθηλάσουμε στους 4 μήνες δυστυχώς, με μεγάλη λύπη… Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω δεν θα είχα κάνει τα ίδια λάθη, αλλά δυστυχώς ο χρόνος πίσω δεν γυρνά, γι αυτό ενημερωθείτε σωστά πριν βάλετε μπροστά για παιδάκι και όσο είστε εγκυούλες, παρακολουθήστε σεμινάρια θηλασμού, μάθετε τα οφέλη του μητρικού γάλακτος, είναι τόοοσα πολλά, είναι η φύση μας! Αυτό δημιουργηθήκαμε να κάνουμε, το δέσιμο που έχει η μάνα με το μωρό που θηλάζει είναι μοναδικό, το σημαντικότερο είναι το καλό που κάνει στο παιδί, στην ανάπτυξη του αλλά και στην ψυχοσύνθεση του… Ενημερωθείτε κορίτσια μου!

Αυτή ήταν η πρώτη μου τοκετό-θηλασμό-ιστορία… Ακολουθούν άλλες 2… Η κάθε μια μοναδική και ξεχωριστή!

Περιμένω και τις δικές σας τοκετό-θηλασμό-ιστορίες… Αν θέλετε να μοιραστείτε την μοναδική σας αυτή στιγμή, πηγαίνετε εδώ Επικοινωνία , θα βρείτε το email του παιδί μου, γράψτε την τοκετό-θηλασμό-ιστορία σας, στείλτε την στο email και εγώ θα την δημοσιεύσω… περιμένω μηνυματάκια σας λοιπόν…

Τo be continiued…

Λίγες φώτο…

Post Author: camerostormy

Creator of the Παιδί μου, mommy of four, founder, dreamer, wife, lover of life...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *