Τα παιδάκια μας: Πρώτη φορά σχολείο!!

 

Ναι, το έχω μάθει πια καλά! Η καρδιά της μάνας καρδιοχτυπά πολλές φορές, άπειρες φορές!

Η δική μου, όπως και στις περισσότερες μανούλες, καρδιοχτυπά για αυτήν τη πρώτη μέρα στο σχολείο!

Η μικρούλα μου θα πάει πρώτη δημοτικού! Όταν αντίκρισα αυτό το μεγάλο σχολείο αγχώθηκα, δεν ήθελα να το κοιτάζω, ήθελα να φύγω από μπροστά του! Πως θα αφήσω το 6,5 χρονών κοριτσάκι μου εκεί μέσα? Θα τα καταφέρει μόνο του? Πως θα νιώσει?

Αυτές οι σκέψεις τριγυρίζουν στο κεφάλι μου!

Είμαι ένας άνθρωπος που σαν παιδί έζησα λεκτικό bullying στο σχολείο, δεν ντρέπομαι να το πω πια, έχω ωριμάσει, οι πληγές έχουν κλείσει όσο αυτό είναι δυνατόν, πάλεψα πολύ μέσα μου για να κλείσουν!

Ξέρω, το νιώθω ότι το κοριτσάκι μου δεν θα περάσει αυτά που πέρασα εγώ, είναι πιο δυνατός χαρακτήρας, δεν μεγάλωσε όπως μεγάλωσα εγώ.

Κι όμως η καρδιά μου καρδιοχτυπά… Γιατί είναι η πολύτιμη μου, είναι η καρδιά μου, είναι η ζωή μου, θέλω να είναι ευτυχισμένη! Και θα κάνω πάντα ότι μπορώ και ότι μου επιτρέπει για να είναι!

Και ξαφνικά… Ξυπνάει ο θετικός μου εαυτός και μου λέει, όλα καλά θα πάνε! Όλα καλά θα πάνε! Όλα καλά θα πάνε (το λέω πολλές φορές για να το πιστέψω χαχα)!

Ο δε Νικολάκης μου… το μεσαίο μου νινάκι (έχω 3 παιδάκια), θα πάει προνήπια! Ήθελε να πάει από πέρυσι, επειδή έβλεπε την αδερφή του που πήγαινε νήπια. Δεν είχε την κατάλληλη ηλικία όμως. Φέτος που είναι 4 μπορεί να πάει και θα πάει προνήπια.

Η μικρή μου πρόπερσι δεν ήθελε να πάει προνήπια και δεν την πήγα, την επόμενη χρονιά βλέποντας τους φίλους της που πήγαιναν σχολείο και μετά από συζητήσεις ήθελε να πάει νήπια, και πήγε και προσαρμόστηκε τέλεια!

Ακούστε το παιδάκι σας, αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη να δουλέψετε και το μικρό σας δεν θέλει να πάει σε μια τάξη που δεν είναι υποχρεωτική, μην το πάτε. Προετοιμάστε το καλά με συζήτηση και ενσυναίσθηση για να πάει του χρόνου.

Για τον Νικόλα μου δεν έχω τόσο άγχος όσο έχω για την μικρή. Γιατί το έχει δει το νηπιαγωγείο. Το γνωρίζει, γνωρίζει τις δασκάλες και ανυπομονεί να πάει (το έζησε πέρυσι με την αδερφή του που πηγαίναμε μαζί να την πάρουμε ή να την πάμε, στις γιορτές κ.λπ.). Βέβαια έχω αγωνία για το πως θα αντιδράσει όταν κλείσει η πόρτα.

Είμαστε στο κόκκινο λοιπόν, όπως και όλοι οι γονείς αυτή την εποχή, για την νέα σχολική χρονιά!

Πήραμε τις τσάντες μας από το Jumbo. Αυτές που φαίνονται στην φωτογραφία στην αρχή του άρθου. Η μικρή τρόλευ Frozen και ο Νικόλας 3D Mickey Mouse.

*H φουστίτσα τουτού που φοράει το κοριτσάκι μου είναι φτιαγμένη από το Ariteta’s Crochet το οποίο φτιάχνει πολύ ωραία χειροποίητα πράγματα.

Η γιαγιά μας και η θεία μας μας πήρανε τα βασικά σχολικά μας και τις ευχαριστώ από καρδιάς! Αναμένουμε τι άλλο θα μας ζητήσουν από το σχολείο (σχολική λίστα)…

Ακόμη βρήκα και πήρα ένα έξυπνο προιόν που θα με εξυπηρετήσει και θα το δείξω και σε εσάς! Πρόκειται για υφασμάτινες θήκες που μέσα τους μπορούμε να βάζουμε το τοστ του παιδιού μας (και όχι μόνο). Έτσι πιάνει λίγο χώρο στην τσάντα του και πολύ σημαντικό για μένα, επειδή τους το βάζω ψημένο το τοστ, δεν πανιάζει (το τοστ).

Επίσης όταν το ανοίγουν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν σαν πανάκι-σουπλά για να φάνε από πάνω του (στα νήπια ζητάνε πανάκι για να τρώνε πάνω του). Οπότε εμένα μου φάνηκαν αρκετά ενδιαφέρον.
Μπορείτε να δείτε το προϊόν και να διαβάσετε την περιγραφή του εδώ: httpss://www.lifegreen.gr/portal/shop/boc-n-roll-sandwich-wrap .
Έχει διάφορα σχέδια. Ο Νικόλας μου διάλεξε το κόκκινο με τους πειρατές και η μικρή το ροζ με τις πριγκίπισσες.

Να σημειώσω ότι έχουν και άψογη εξυπηρέτηση σαν εταιρεία, αφού τα παρήγγειλα ήρθαν την άλλη μέρα! Έχουν ακόμη πολύ ωραία ανοξείδωτα παγουρίνα σε πολύ καλές τιμές, να μπείτε να τα δείτε!

Προτιμάμε τα ανοξείδωτα γιατί είναι ότι πιο υγιεινό για τα παιδάκια μας σε παγουρίνο ή φαγητοδοχείο!

Αυτά από εμένα… Θα επανέλθω με νέα άρθρα για τις εντυπώσεις και πρόοδο μας στο σχολείο.

Σας ευχαριστώ για ακόμη μια φορά που με διαβάσατε!

Καλή σχολική χρονιά να έχουν όλα τα παιδάκια μας!!

 

Post Author: Andromachi Voulgari

Creator of the Παιδί μου, mommy of four, professional makeup artist, youtuber, founder, dreamer, wife, lover of life...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *